Zorgaanbod

Zorgaanbod 2017-11-02T10:32:59+01:00

Zorgaanbod

Taalproblemen
Doordat veel migranten de taal niet beheersen is Nederlandstalige informatie via Internet of folders niet toegankelijk voor hen. Ook vormt het gebrek aan taalkennis een drempel om Nederlandse instanties te raadplegen voor advies of hulp. Telefonisch communiceren is ook vaak moeilijk en dus veelal onmogelijk, waardoor misverstanden ontstaan met bijvoorbeeld energieleveranciers, providers van Internet e.d. Ook worden contracten en andere belangrijke documenten vaak niet begrepen als ze alleen in het Nederlands zijn opgesteld wat vaak als consequentie heeft dat er niet alleen misverstanden maar ook mistoestanden ontstaan.
Centrum voor Poolse Gezinnen is de communicatieschakel tussen Nederlandstalige zorgaanbieders, overheid, organisaties, instanties, instellingen, bedrijven en Poolstalige cliënten.

Integratie
Poolse migranten hebben behoefte aan inzicht in de wijze waarop de Nederlandse samenleving werkt. Centrum voor Poolse Gezinnen begeleidt, ondersteunt en adviseert Poolse migranten hierbij door laagdrempelige ambulante ondersteuning op maat te bieden naar de individuele behoeften, in de eigen taal en volgens de Poolse cultuur.

    Wij bieden:

  • begeleiding en ondersteuning bij communicatie tussen zorgaanbieders en de cliënt
  • informatie en begeleiding bij het regelen van alle benodigde zaken rondom het verblijf in Nederland, zoals inschrijving bij de gemeente, ziektekosten verzekering, aanmelden bij een huisarts etc.
  • coaching bij financiële zaken zoals belastingen, toeslagen, schulden, salaris, huur etc.
  • coaching van ouders bij de opvoeding
  • hulp bij het vinden van een geschikte(re) woning
  • bijstand in een crisissituatie, communicatie tussen crisisteam en gezin (ouders en kinderen benaderen in de Poolse taal)
  • hulp bij inschrijven bij het UWV
  • ondersteuning bij individuele behoeften, o.a. sport, hobby’s, eigen netwerk opbouwen

Tijdens een traject streven wij zoveel mogelijk naar onafhankelijkheid en zelfredzaamheid van onze cliënten in de Nederlandse samenleving.